Back in Örebro

Efter att ha fått gå upp tidigt på morgonen medans frosten fortfarande höll marken i fånga påbörjade vi våran 12 timmars resa hemåt till örebro. Bort från det liv vi levt i lite mer än en vecka. Bort från vackra sjöar, skogar och renar. Igår kväll kom jag tillbaks till örebro. Staden som inte riktigt känns som mitt hem längre. 

Mitt hjärta saknar norrland. Det enda jag inte saknar där ifrån är myggen. Sen hade ju stugan vi bodde i inte lika många fördelar som vi har i en stad. Riktig dusch fick man bara ta och glömma - det var bara att välja en av sjöarna som huset låg mellan, och riktig toalett fanns det ju inte heller. Fick dock vara glad att det inte var ett utedass. 

Men resten. Resten var helt underbart och jag skulle kunna bygga mig en liten stuga däruppe. Bredvid storforsen där jag kunde höra dess sus och se på skummet när det forsade ner. Jag hade kunnat åka till en sjö, ro ut med en båt och bara sitta där i flera timmar med ett metspö. Ha med några bullar och lite saft så jag inte behövde oroa mig för en kurrande mage. 

Det skulle dock bara bli en stuga jag åkte till ibland. För inuti mig finns även en storstadstjej. En äventyrstjej. Jag vill ut. Ut och upptäcka världen. Se all dens skönhet. Men även dens brister.

Så jag vet inte riktigt hur mitt liv kommer bli. Kommer jag att kunna slå mig till ro någonstans, eller kommer det vara ett evigt sökande efter något? Flytta från stad till stad. Land till land. Jag vet faktiskt inte. Det är tidens uppgift att visa mig vart jag tillslut kommer att hamna. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0