Min kära pralin, du följer mig genom livet, gör dagen lite ljusare.

 
 
 
 
 
I mina drömmar hör jag en röst som tar mig upp till ytan en kort stund. Rösten tystnar. Jag faller tillbaks i min sömn. In i mina drömmar. Rösten kommer tillbaks. Hur lång tid som har gått sen senast vet jag inte. Tio minuter. En timma. En dag. Jag är inte säker. Det enda jag är säker på är att rösten drar mig upp ur min dvala. "Vaaa?" frågar jag och sätter mig rakt upp i sängen. Jaha. Det är morgon. 

Sköljer bort nattens drömmar med vatten. Blir lite klarare i huvudet. Äter frukost. Får energi. Tar en dusch och fixar mig. Mormor har redan gått. Drar på mig skorna och påbörjar promenaden upp på stan. I en automat stoppar jag i mitt kontokort. Ut kommer pengar. Det är nästan som magi. 

Kollar på kvittot. Hur ska jag kunna leva på detta i nästan tre månader? Jag kommer säkert att gå under. Fortsätter min promenad. Bra och begagnat har sommarstängt. Blir lite ledsen men får ett samtal där min mormor säger att hon snart ska klippa håret. Vi kan höras av efter det. 

Går in på ett x antar affärer och hittar massor utav fina saker. Kläder som bara skriker efter att få klä min kropp. Men jag kollar bara. Går vidare till nästa affär. Där jag hittar henne. Min mormor. En kund hade varit före henne. Hennes tid var om tio minuter. Jag följer med henne. Läser i några underbara modemagasin. Blir inspirerad. Vill ha en senapsgul plisserad kjol. En armlös gul skjorta. Ett gult skärp och en poncho över det. Perfekta höst outfiten. 

Vi går in i några trista affärer. Känner efter. Ja, vi är hungriga. Vart ska vi äta? Finns ju inte sådär jätte mycket som är roligt. Vi går till Pizza planet. Äter oss mätta på tacos, pizza, sallad med pasta, fetaost, oliver, smågurkor och världens godaste sås. Vi säger inte mycket. Utan äter bara. Njuter av maten. Efteråt sitter vi där. Lite småsömniga efter att ha ätit. 

Vi går sakta därifrån. In på klädaffärerna. Köper några nagellack på Åhléns. Prövar två par söta ballerinas från Deichmann. Tycker inte om den affären. Inte alls. Men dom där små skorna tyckte jag om. Det erkänner jag. Dom är dock för dyra för min plånbok så vi fortsätter. Hamnar på Gina Tricot. Där köper jag den där mintrgröna plisserade kjolen som alla andra har. På rea. 

15.55 kommer vi hinna in till H&M innan det stänger? Vi måste hinna. Åker upp för rulltrappan. Letar reda på dom saker jag redan kollat på och visar för mormor. Tre saker blir godkända. Den puder rosa klänningen med små hjärtan, det puder rosa linnet & det vita linnet med fina detaljer fick följa med hem. Men den svarta kjolen med fina små hjärtan hängdes tillbaks på ställningen. Var osäker på den från första början. Måste ha mer betänketid över den.

Skiljs från mormor. Hon tar cykeln. Jag går. Tänker på min egen cykel som någonstans ute i örebro är. Hur ensam och övergiven den är. Eller kanske är den med tjuven. Som stal den. Då är det ännu mer synd om den.
 
Smiter in på espresso house. Använder mitt student kort och får 5 kronor rabatt. Blir lite gladare när jag går hemåt med en lemonad i handen. Går genom gatorna i örebro. Förbi skolan som jag om bara någon månad kommer gå på. Det pirrar i min mage. Kommer det bli bättre eller sämre? 

Går uppför trapporna till lägenheten. Öppnar dörren och faller ihop av trötthet i soffan. Väntar en timma innan jag tar fram den lilla förpackningen. Inuti den ligger en färg som ska få mitt hår att bli ljusare. Jag äter några chokladpraliner från mormors Paradis ask. Ställer mig i badrummet och masserar in geggan. Vad fin jag blir. Redo för party. 

10 minter. 20 minuter. 30 minuter. Nu sköljer jag ur färgen. Eller vänta, ska bara ta en pralin till. Står böjd över badkaret som jag förr så många gånger gjort. Torkar håret. Det är fortfarande blött. Men blev det ens någon skillnad? Ser inte ut som det. Väntar medans det torkar. Blev ett misslyckande. Knappt en nyans ljusare. 

Men esch, får testa på ljusa slingor om några dagar istället. Nu tar jag istället en pralin och njuter utav sommarlovet. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0