Att uppskatta sitt hem.

På ett hotell många mil ifrån Sverige sitter jag nu. Röd efter dagens vistelse. Här har jag befunnit mig i fyra dagar nu och tre dagar är kvar innan vi återigen tar flyget. Men inte till solen, värmen och havet utan tillbaks. Tillbaks till Sverige. 

Jag menar inte att det är trist att vara här. Absolut inte. Det är skönt att bara kunna gå upp på morgonen, äta frukost och gå ner till stranden. Bada, äta, sola. Ja, bara ta det lugnt. Men det räcker med en vecka. Tillslut börjar jag faktiskt sakna Sverige. Sakna dofterna av blommor och gräs. Visst, dom har blommor och gräs här också. Men dofterna kvävs av den heta luften som omger oss. 

Jag börjar sakna min säng. Min säng som är tusen gånger mjukare och skönare än denna. Jag börjar sakna alla människor, det välbekanta. Jag börjar sakna att duscha i helt rent vatten, få känna mig helt ren. Kunna fixa mig och att det ska hålla i mer än fem minuter innan jobbet framför spegeln och i duschen försvinner av värmen. Jag börjar sakna den svenska maten och frukterna. En del av maten här är så mycket bättre än i Sverige, men en del är helt tvärtom. 

Orden som jag skrivit nu - det är inte meningen att dom ska vara klagande. Det är bara det att man inser allt det bra man har i vardagen. Det man har hemma. Jag älskar dock att åka bort. Se annat. Uppleva saker eller bara ta det lugnt. Komma bort från det vanliga ibland. Känslan att sedan komma hem är nog en av dom bästa känslorna som finns. 

Kommentarer
Postat av: Maria

Man blir glad av det du skriver, och mer tacksam för sitt land. Att man faktiskt har det så bra.

Något att komma hem till.
Njut så länge du kan, kom sedan hem :)
KRAM

2012-06-29 @ 10:26:45
URL: http://www.mariabernhardsson.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0